Duurzame kleding bij Plusman

Aandacht voor mens, dier en mileu staat steeds vaker centraal en ook in de kledingbranche is er steeds meer aandacht voor een mileuvriendelijke manier van productie. Steeds meer merken en bedrijven besteden aandacht aan duurzaamheid. Ook wij bij Plusman vinden aandacht voor mileu en klimaat zeer belangrijk. Daarom hebben we voortaan een speciale pagina met Duurzame kleding. Op deze pagina vind je onze collectie grote maten herenkleding met het label duurzaam. Maar wat is duurzaamheid eigenlijk? En wanneer is kleding op een milieuvriendelijke manier geproduceerd?

Duurzame grote maten herenkleding

Kleding kan om verschillende redenen als duurzaam bestempeld worden. Ten eerste kan kleding gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Dat betekent dat de stoffen gemaakt zijn van materiaal dat al eerder voor iets anders is gebruikt. Dat kan materiaal zijn waar eerder kleding, maar ook bijvoorbeeld handdoeken of beddengoed van is gemaakt. Dat materiaal wordt gerecycled en hergebruikt om nieuwe kleding van te maken, in plaats van dat het vernietigd wordt. Op die manier hoeft er geen nieuw materiaal geproduceerd te worden, waardoor de productie van gerecyclede kleding over het algemeen milieuvriendelijker en duurzamer is.

Biologisch katoen

Een andere reden waardoor kleding als duurzaam gezien kan worden is kleding die gemaakt is van biologisch katoen. Biologisch katoen wordt milieuvriendelijk geproduceerd. Zo worden er onder andere minder chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt tijdens het verbouwen van de katoenplant en komt het water voor de katoenplant uit duurzame bronnen. Meer weten over biologisch katoen? Lees onze blog ‘Katoen: wat is het en waar komt het vandaan?’.

Duurzame merken

Er zijn een aantal merken die extra aandacht besteden aan een mileuvriendelijke manier van produceren. De grote maten herenkleding van de merken Ceceba en Götzburg, wordt sinds 2019 volledig klimaatneutraal geproduceerd. De CO2 uitstoot tijdens de productie van de kleding is teruggebracht naar 0 en het volledig assortiment draagt het label ‘duurzaam’. Ook onder andere de merken Jack & Jones, D555 en Casamoda besteden aandacht aan klimaatneutrale en duurzame kleding en hebben kleding van gerecycled materiaal of biologisch katoen in de collectie.