Maattabellen Plusman Big & Tall

Let op : Helaas werken verschillende merken en fabrikanten van grote maten kleding niet met gelijke maatschema's. Dit betekent dat er nogal wat afwijkingen zijn in lengte, borstomvang etc tussen verschillende aanbieders. Wat het ene merk maat 4XL noemt, wordt door een ander merk dan 5XL genoemd en dit is zeer verwarrend indien u kleding draagt van verschillende merken.

Plusman.nl streeft wel naar deze uniformiteit, zodat u bij ons altijd dezelfde maat kunt bestellen en zich niet hoeft af te vragen of de kleding van dat bepaalde merk "groot valt" of juist "klein valt". Om die reden hebben wij bij verschillende artikelen de maat aangepast. U zult dan een artikel ontvangen met bijv. maat 4XL in de kraag, terwijl er op het kaartje 5XL staat. De maat op het kaartje is dan de door ons aangepaste maat, die overeenkomt met uw bestelling. Al deze artikelen zijn door ons nagemeten en door deze aanpassing komen de werkelijke afmetingen van het artikel beter overeen met de in onderstaande maattabellen gepubliceerde maten. Op deze manier heeft u bij Plusman altijd dezelfde maat, onafhankelijk van welk maatschema een specifiek merk hanteert.

We adviseren u dus niet uit te gaan van de maat die u altijd bij een bepaald merk draagt, maar onderstaande maattabellen goed te bestuderen en op basis daarvan uw maat te kiezen. Door dit te doen zult u bij Plusman.nl altijd dezelfde maat hebben voor een bepaald soort artikel, of u nou van het ene merk of van het andere merk koopt.

U kunt ook gebruik maken van de handige calculator. Meer uitleg vindt u hier.

Mocht u hier meer over willen weten, neemt u dan gerust contact met ons op.

Maattabel Bermudas en Korte broeken

Maattabel Broeken

Maattabel Broeken met extra lange pijpen

Maattabel Colbert

Maattabel Jacks

Maattabel (lange)Jassen

Maattabel Kostuums

Maattabel Ondergoed

Maattabel Overhemden (behalve Casamoda)

Maattabel Overhemden Casamoda

Maattabel Overhemden met extra lange mouwen

Maattabel Polo

Maattabel Pullover en truien (ook voor lengte maten)

Maattabel Pyjama's en nachtgoed

Maattabel Riemen

Maattabel Trainingspakken

Maattabel T-Shirt

Maattabel DUKE

Bereken uw maat met de handige calculator

Bij elke maattabel vindt u een handige calculator waarmee u eenvoudig uw maat kunt berekenen. U hoeft alleen uw borstwijdte of taille op te meten en deze in te voeren. De calculator geeft vervolgens aan welke maat hierbij past. Bij meerdelige kleding, zoals een kostuum, kunt u zowel de borstwijdte als taille invoeren om te zien welke maat voor u het meest geschikt is. Er verschijnt een waarschuwing wanneer een van de twee maten afwijkt.

Wilt u weten hoe de diverse soorten maten (XL vs cijfers) met elkaar corresponderen, of een indicatie van de maat van het ene artikel als u de juiste maat van het andere artikel weet? Raadpleeg dan onze universele omrekentabel.

Blogpost over de plusman maatcalculator
Blogpost over verbeterde maatcalculator Casamoda