De Tunesische kraag

In deze blogpost gaan we het hebben over de Tunesische kraag: een populaire manier om je goed te kleden in de zomer.

Wat is een Tunesische kraag?

Er zijn meer dan 70 verschillende soorten kragen, denk bijvoorbeeld aan de V-hals of de ronde kraag, maar in de zomer van 2018 is de Tunesische kraag helemaal hot! Het is een T-vormige kraag met een verticale knopenlijst tot op de borst. Van dit type kraag wordt aangenomen dat het afkomstig is van de Jebba, een Tunesisch volkskostuum. Tegenwoordig wordt dit type kraag gebruikt bij moderne T-shirts en pullovers.

Jebba

De Jebba is een gewaad dat gedragen werd door Tunesische mannen. Het is een wijde jas die het hele lichaam bedekt, behalve de onderarmen en de kuiten. Het vormt een erg belangrijk onderdeel van de traditionele Tunesische mannelijke kleding.

Waarom is een Tunesische kraag zo populair?

Tegenwoordig is de Tunesische kraag erg populair en dit heeft verschillende redenen. Ten eerste is het een modieuze manier van kleden, met een Tunesische kraag doe je helemaal mee met de nieuwe trend van 2018. Ten tweede is het een goede manier om je luchtig te kleden met warm weer. Als de zon staat te branden in de zomer is het fijne van deze kraag dat je de knoopjes open kan doen en wat verkoeling te krijgen tijdens deze warme dagen.

  Jebba

Tunesische kraag en Plusman

Plusman Big & Tall biedt verschillende kledingstukken aan met een Tunesische kraag in grote heren maten. Denk bijvoorbeeld aan een polo of een T-shirt met zo’n modieuze knopenlijst. U kunt hier een kijkje nemen in het assortiment van Plus Man met deze leuke kraag.

T-shirt van Redfield met Tunesische kraag   T-shirt met Tunesische kraag