Trendupate zomer 2018

Het is februari, de elfsteden koorts barst los, de krokussen bloeien en heel Holland hoest. Kortom een prima moment om stil te staan bij de nieuwe zomertrends. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik met veel plezier research heb gedaan. Het winkelbeeld is vrolijk, kleurrijk en optimistisch.

Trends

De Eighties en Nineties zijn van grote invloed op de nieuwe collecties. Dit uit zich in de invloed van sportkleding en wijdere pasvormen. Daarnaast zijn The Great outdoors en Nature heel belangrijke trends.

Kleuren

Ik noemde het winkelbeeld al vrolijk. Er zijn frisse kleuren, zoals geel, kobaltblauw, groen, turquoise en petrol. Ook zie ik rood, van warm bordeaux tot helder rood en koraalrood. Deze felle kleuren worden gecombineerd met pasteltinten zoals, lichtgeel, mintgroen, lichtblauw en koraalroze. Deze kleuren combineren altijd goed met navy en neutrale kleuren.

Stoffen

De gebruikte stoffen zijn nog steeds erg belangrijk. Daarnaast worden de stoffen ook steeds zachter en luxueuzer. Hier heb al eerder over geschreven. Een voorbeeld hiervan is Pima cotton. Dit is een hoogwaardige katoensoort met een langere vezel die sterker is en zachter aanvoelt. Door de langere vezel, neemt deze katoen beter kleur op en blijft Pima cotton dus langer mooi van kleur. Bij Plusman zijn we dan ook blij dat we Pima cotton in de collectie hebben.

  T-shirt in fris groen

Prints

De streep is dit seizoen niet weg te denken uit de kledingcollecties. Heel strepen in frisse kleuren gecombineerd met wit. Daarnaast worden allerlei prints en slogans die eerder altijd op de borst werden gebruikt, nu geprint op biezen die gebruikt worden om kleding een sportieve look te geven. Ik zie sowieso veel kleine prints en badges die op een andere plek zitten dan gebruikelijk. Een duidelijke verwijzing naar de invloed van de jaren 80 is de hawaii print die weer helemaal terug is. Als tegenhanger van al deze felle en uitbundige prints, zie ik veel tonale en grafische prints

Overhemden

Bij de overhemden zie ik veel variatie. Uiteraard veel ruitenhemden, waar de combinatie van heldere kleuren met zachte pastelkleuren veel voorkomt. Ook zie ik veel verticale strepen in de overhemden. Daarnaast zijn overhemden met ingeweven motiefjes of met kleine tonale prints zeer actueel. De Hawaii print die ik hierboven al noemde bij de prints is voor de overhemden een belangrijk gegeven.

Tops

Ik heb al over de kleurrijke prints, strepen, biezen en all-over motieven geschreven, maar ook de gebruikte stoffen zijn erg belangrijk voor de Tops. Fijne tricot- of sweatkwaliteiten in 2- of meerkleurig garen of tricot met garens van onregelmatige dikte zie ik steeds meer gebruikt worden. De was-effecten, zoals garment-dye en oilwash zijn onverminderd populair, ik zie veel kleinere prints, badges of borduursels die meegenomen worden in dit was-effect. Hierdoor krijgen de kledingstukken en wat subtieler en tonaler effect.

Jassen

Hier komt het Outdoor en Nature thema erg naar voren in technische jassen zoals parka’s en anoraks. Dit zijn jassen die je over het hoofd aantrekt. De jassen zijn ademend, wind en waterdicht en bieden de drager zo een zo groot mogelijk comfort. De softshell jassen van Plusman passen perfect in deze trend.

Broeken en shorts

Voor de broeken is dit een heel interessant seizoen, waarin er veel gebeurd op het gebied van broeken. Zo noemde ik al de wijdere pasvormen. Daarnaast zijn broeken met biezen op de zijnaad nu echt doorgebroken, net als de opgerolde broekspijp. De shorts zie ik in de felle kleuren, in zachte pastels en in hawaii prints. Als tegenhanger hiervan zie ik ook shorts met was-effecten, zoals garment-dye en oilwash. Hier zijn de kleuren rustiger.

Ik hoop dat ik u als Plusman klant een beetje wegwijs heb kunnen maken in de trends voor het komende seizoen.

Veel shopplezier.

Linda Truijens