Bij Plusman ziet u regelmatig grote maten herenkleding voorbij komen die gemaakt is van katoen(mix) in een piqué kwaliteit. Maar wat is piqué eigenlijk? Lees er alles over in deze blog!

Piqué als breimethode

Piqué is een bepaalde breimethode die voornamelijk bij katoenen stoffen wordt gebruikt. Het woord piqué is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van het Franse woord piquer, wat zoiets als naaien of stikken betekent. Een piqué stof heeft een grovere structuur, waardoor de stof als het ware gestikt lijkt. Er ontstaat een soort reliëf, wat voor sommigen doet denken aan de structuur van een honingraat.

Stevig en sterk, maar toch zacht en comfortabel

Dankzij de structuur van de stof, is de stof wat steviger en dikker dan normaal geweven katoen. Hierdoor is kleding van katoen in piqué kwaliteit niet alleen warmer, maar ook zeer ademend. Dat maakt kleding van dit materiaal uitermate geschikt voor het winterseizoen. Stoffen van natuurlijke materialen zoals katoen en wol, zijn vaak wat minder stevig dan synthetische stoffen. Piqué is dankzij de specifieke breimethode wat stugger en daardoor toch stevig en sterk. Een ander voordeel van de stugheid van piqué, is dat kreukels minder kans krijgen. Daardoor is piqué zeer geschikt voor de productie van kleding. De sterke piqué stof voelt ondanks zijn stugheid toch comfortabel en zacht aan, en wordt voornamelijk gebruikt voor polo’s en overhemden.

Modieus

De geribbelde structuur van de stof is zeer geschikt om te combineren met een dessin van geometrische patronen. Daarnaast geeft het reliëf van het materiaal de stof een modieuze en stijlvolle uitstraling. Kleding gemaakt van een katoen(mix) in piqué kwaliteit, is daarom uitstekend te combineren met bijvoorbeeld een modieuze jeans of chino. Bekijk onze collectie grote maten herenkleding in piqué kwaliteit in onze webshop en vindt hier ook broeken die perfect te combineren zijn met bijvoorbeeld de piqué polo van uw keuze.