PERSBERICHT 21-04-2017

Ook Groot Brittannië en Ierland kunnen nu beschikken over PLUSMAN Big & Tall kleding

Ook Britse merken KAM Jeanswear en D555 toegevoegd aan assortiment

Plusman Big & Tall, het online label in herenkleding voor heren met grote maten, breidt haar activiteiten uit naar Groot Brittannië en Ierland. “Van deze twee markten hebben we goede verwachtingen”, aldus directeur/eigenaar Sven Oudgenoeg. “De vraag naar kwalitatief goede kleding voor een prima prijs voor onze doelgroep is groeiend. Plusman biedt kleding van gerenommeerde merken die toevallig hun specialiteit of toegevoegde waarde hebben in het maken van kleding voor de man met de grote maat. Met een letterlijk groeiende bevolking op de eilanden bedienen we dus een groeiend segment van de markt”. Speciaal voor de Brtitse en Ierse markt heeft Plusman ook de Britse merken KAM Jeanswear en D555 aan het assortiment toegevoegd.  Plusman.nl

Al 30 jaar actief

Plusman is al ruim vier jaar actief op de Nederlandse markt op het domein Plusman.nl. Wat veel mensen niet weten is dat het label zelf al ruim 30 jaar bestaat. “Plusman komt oorspronkelijk uit Spanje. Rond de omgeving van Madrid heeft het enkele winkels en van daaruit bedient het al decennia lang een groot deel van de Europese markt. Wij vertegenwoordigen de Nederlandse, Belgische en Duitse markt en breiden nu dus uit naar Groot Brittannië en Ierland”, zo licht pr manager Arnoud Siekmans toe. Op de domeinen www.plusman.co.uk en www.plusman.ie kunnen nu ook de klanten op de Britse eilanden en Ierland terecht voor hun Plusman-kleding.

Maatvoering en kwaliteit zijn sleutelwoorden
“Met die dertig jaar aan ervaring achter het bedrijf, zijn we erg sterk in één ding dat voor onze klanten van een heel groot belang is: een goede maatvoering”, gaat Siekmans door. Een groot deel van de klanten van Plusman bestaat uit mannen die ‘aan de maat’ zijn. Maar het lijf groeit nou eenmaal niet recht evenredig. De bij het grote publiek bekende maatvoering die van XS naar XXXL loopt, kent een redelijk evenredige toename van lengte en breedte in de kleding. “Onze klantenkring valt daarbuiten”, vertelt directeur Sven Oudgenoeg. “Dus biedt Plusman hen kleding die past. Die rekening houdt met een forsere buikomvang en relatief gezien een dunnere bovenarm. Zo is onze kleding ook dubbel gestikt op die plekken waar meer spanning komt te staan. We krijgen veel goede reacties op de helderheid van onze maattabellen, die ook zijn omgerekend naar de geldende maten in andere Europese landen”.

In alle landen online verkoop
Alle verkoop gebeurt online. “Dat is voor onze klantenkring het prettigst”, zo vertelt Siekmans. “Plusman biedt een enorme keuze en de klant kan altijd slagen. Vanaf ondergoed tot casual kleding, van zakelijke outfits tot sportieve overhemden, we bieden de klanten een uitgebreide keuze in diverse merken. In principe zou een klant 95% van zijn gehele outfit kunnen vinden bij Plusman. De Plusman-merken zijn merken die allemaal afkomst zijn uit Europa, deels Duits, sommige Spaans en Portugees. Zo komt Plusman tegemoet aan de smaakwens van de Noord-Europese klant. “We merken gewoon dat de wat forsere man ook graag goed gekleed gaat tegen een goede prijs. En dat is wat Plusman haar klanten biedt met het gemak van thuis kunnen winkelen.

Gratis verzending in de eerste weken
Ter introductie hanteert Plusman voor de nieuwe markten een gratis verzending actie in de maand april.