Waar staat de Plus in PLUSman voor?

Plusman verkoopt grote maten herenkleding.

Dat klinkt heel simpel, maar er komt heel wat meer bij kijken dan u misschien zo 1-2-3 zou denken. Als u naar de collectie van Plusman kijkt, ziet u als klant (als het goed is) gewoon leuke herenkleding. Alleen: herenkleding in grotere maten.

Maar de Plus in Plusman staat voor heel wat meer dan alleen dat.

Plusman biedt herenkleding die speciaal is ontwikkeld voor de grotere of langere man. Dit doen we bij Plusman door rekening te houden met een aantal factoren.

Pasvorm 

De pasvorm van de Plusman-collectie wordt niet getekend op een man met standaardmaat en daarna simpelweg vergroot naar grotere maten, maar de pasvorm wordt speciaal ontwikkeld voor een man met een grotere maat.

Misschien lijkt het op het eerste gezicht of dat hetzelfde is, maar dat is zeer zeker niet het geval.
In principe wordt het eerste model (dat noemen we een monster) van ieder kledingstuk altijd gemaakt in één maat en daarna vergroot, dan wel verkleind naar de andere maten. Dit is de meest voordelige manier van werken in de confectie kleding. Bij Plusman is die ene referentie-maat al een grotere maat. Dit prototype van een kledingstuk wordt dan aangetrokken door een man met een grotere maat en bekeken door een pasvorm-specialist. Op dit prototype kunnen nog allerlei aanpassingen gemaakt worden zodat er een goed passend en comfortabel kledingstuk ontstaat. Zo wordt er bijvoorbeeld ook extra aandacht besteed aan de juiste maat en positie van een borstzak.

Zoals ik al zei, wordt het patroon (dit is de plat getekende vorm van ieder los onderdeel van een kledingstuk) van de kledingstukken speciaal ontwikkeld voor een grotere of langere man. Dat houdt in dat een overhemd, polo of T-shirt niet alleen breder valt, maar, waar nodig, ook extra lengte heeft. Dat betekent niet dat het een langer kledingstuk is, maar dat er bijvoorbeeld meer lengte is verwerkt aan de voorkant. Dan is de voorkant in verhouding dus langer dan de zij- en achterkant, zodat het shirt niet opkruipt aan de voorkant.

Patroon van een overhemd

Ook een mogelijkheid is dat u een grotere maat nodig heeft omdat u een forse borst of schouderpartij heeft. Ook dan is het prettig dat een shirt meer “voorlengte” heeft zodat het kledingstuk niet gaat “trekken” bij de oksel. Het voorpand wordt dan ter hoogte van de borst langer gemaakt dan het achterpand.

Nou hoeft u niet bang te zijn dat de Plusman collectie zodanig op uw maat is gesneden dat het uw grotere maat juist accentueert. Kleding die goed bij uw postuur past, zal altijd beter afkleden. Zo verkoopt Plusman ook shirts met extra lange mouwen. Zodat u niet een grotere maat hoeft aan te schaffen om toch aan de juiste mouwlengte te komen.

Wat natuurlijk wel van groot belang is bij de juiste pasvorm, is dat u de juiste maat voor uzelf uitkiest. Een kleinere maat is zeker niet per definitie beter of mooier en een te grote maat ziet er vaak ook niet goed uit. De contouren van uw figuur zult u er niet mee camoufleren. Waar het om gaat is dat u de maat bestelt, die u het beste past. Op de site staat bij elk artikel een uitgebreide maat indicatie alsmede algemene maattabellen voor grote maten.

Details

Tot nu toe heb ik het gehad over de pasvorm en de technische ontwikkeling van de Plusman-collectie. Maar dat is niet het enige waarin grote maten herenkleding zich onderscheidt van gewone herenkleding.

Prints, borduursels en applicaties op de kleding en ook vooral de juiste plaatsing hiervan zijn van grote invloed op hoe kleding u staat. Ook dit is iets waar een pasvorm specialist en een stylist goed op letten bij het ontwikkelen van grote maten kleding. Immers, op het T-shirt van een grote Hollandse beer van een man zal een ander formaat borstprint nodig zijn dan bij bijvoorbeeld een kleinere tengere man, om maar eens wat te noemen. Omdat het kledingstuk groter is dan dat van een gemiddeld kledingstuk, is het ook van belang dat er naar de plaatsing ten opzichte van bijvoorbeeld schouder en knopenlijst wordt gekeken. Want indien dit zou worden overgenomen van een standaard hemd of t-shirt, krijg je een hele vreemde plaatsing van een borduursel of print, namelijk te ver naar het midden of naar de buitenkant.

Kwaliteit

De stoffen die gebruikt worden in de Plusman collectie zijn met veel zorg geselecteerd.

Zo werken we veel met stretch voor het draagcomfort en kiezen we bij voorkeur voor natuurlijke materialen, vanwege het draagcomfort. Ook wordt bij de Plusman collectie extra aandacht besteed aan de naden en maken we veel gebruik van dubbele stiksels om het kledingstuk daar waar extra druk komt goed te verstevigen.

Ontwerp

Daarnaast wordt er bij Plusman natuurlijk ook gewoon rekening gehouden met welke kleding de man met een grotere maat goed staat. Zo zult u op de site van Plusman nauwelijks tot geen bandplooibroeken tegenkomen, maar vooral broeken met een gladde voorkant en een rechte pijp en zullen de jeans nooit een te lage taille hebben. De colberts die u op de Plusman site vindt, zijn voornamelijk met 2 knopen en single breasted (een enkele rij knopen) omdat dit nu eenmaal slanker oogt dan een double breasted (een dubbele rij knopen) colbert.

Uiteindelijk gaat het natuurlijk maar om één ding en dat is dat u er goed uit wil zien en dat staat volledig los van welke maat u heeft. Als u zich met zorg en aandacht kleedt, straalt u dat ook uit en dat is waar het allemaal om gaat.

Kleren maken immers de Plus-man!