Wat gebeurt er met oude collecties?

Kleding is een seizoensproduct. Voor elk seizoen worden er weer nieuwe collecties ontworpen volgens de laatste trends. Modezaken verkopen dan meestal hun ‘oude’ collectie met korting, om ruimte te maken voor de nieuwe kleding. Maar niet alle kleding wordt verkocht. Wat gebeurt er dan met die overgebleven, niet verkochte artikelen?

Profiteren van kortingen

De productie van kleding is kostbaar en net als dat men niet graag voedsel verspilt, geldt dat natuurlijk ook voor kleding. Hoewel de oude collecties in de winkels plaats moeten maken voor nieuwe, raken kledingstukken gelukkig niet over datum. Elk seizoen zijn er weer nieuwe kleuren, stijlen en modellen ‘in de mode’ en de kledingzaken gaan natuurlijk zoveel mogelijk met die trends mee. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de kleding van een vorig seizoen niet meer kan. Sterker nog, als men kan profiteren van hoge kortingen is dat juist heel aantrekkelijk. Niet elke portemonnee laat het tenslotte toe om overal maar de hoofdprijs voor te betalen.

Opkopers

Daarom zijn er allerlei partijen die zich ontfermen over de overschotten van modelabels zodat er niets zomaar wordt weggegooid. Oude collecties worden tegen een gereduceerde prijs opgekocht om bijvoorbeeld op de fysieke markt te verkopen, of via outlets online of offline. Sommige merken hebben hun eigen outlet maar er zijn ook veel opkopers die van verschillende labels overgebleven voorraden overnemen.

Dé outlet voor grote maten herenkleding: Plussize-outlet

Een specialistische opkoper die zich toelegt op grote maten herenkleding is onze partner Plussize-outlet.nl. Deze koopt regelmatig grote partijen kleding op van A-merken in plussize herenkleding zoals Redfield, Casamoda, Pionier, Kitaro, Duke Clothing en nog vele anderen. Zo kan deze outlet kleding aanbieden voor lage prijzen, zonder dat er ingeleverd moet worden op kwaliteit. Zowel mannen met een grote maat in de breedte als in de lengte kunnen bij deze webshop profiteren van hele hoge kortingen. Bij Plussize-outlet is het altijd sale!

Plussize outlet

Plussize-outlet biedt een breed assortiment van goedkope grote maten herenmode: overhemden in grote maten, XXL t-shirts, grote maten polo’s, plussize broeken, jassen, truien, vesten en ga zo maar door. Er zijn zelfs afdelingen voor grote maten sportkleding en grote maten pyjama’s. En alles natuurlijk met korting. De categorie ‘Superkorting’ is er speciaal voor de echte koopjesjagers: hier staan de artikelen die extra sterk zijn afgeprijsd.

De nieuwste koopjes in je inbox

Welke maten er beschikbaar zijn verschilt per artikel, maar sommige artikelen gaan tot maar liefst maat 84 en 10XL. Het aanbod wordt regelmatig aangevuld. Het is handig om er snel bij te zijn als er nieuwe artikelen online zijn gekomen, want dan zijn er nog de meeste maten beschikbaar. Neem dus regelmatig eens een kijkje op de site of abonneer je op de nieuwsbrief van Plussize-outlet om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de nieuwste koopjes en acties.