Grote Maten Mode Trends Voorjaar 2017

Wat kunnen we verwachten qua mode in voorjaar 2017?

Eindelijk heerlijk lenteweer! Een uitstekend moment om u iets te vertellen over de voorjaar- en zomer trends 2017. Bij Plusman komt de nieuwe collectie nu langzaam binnen en we staan te popelen om deze in de webshop te kunnen presenteren.

Graag zet ik voor u de belangrijkste trends in kleur en materiaal op een rij.

Algemene Trends

Een grote inspiratiebron voor het komende seizoen is Zuid Amerika. Brazilië heeft natuurlijk enorm in de belangstelling gestaan afgelopen jaar door de Olympische spelen. Deze belangstelling vertaalt zich door in de trends voor komende lente en zomer. Zon, zee, strand, maar vooral ook de prachtige tropische natuur van Brazilië is van grote invloed deze zomer. Strandtaferelen met felgekleurde palmbomen en tropische prints zijn komende zomer zeer trendy en actueel. Brazilië staat ook voor een enorme mix van culturen en dat is momenteel zeer actueel. Sport en watersport zijn als gevolg van de zomerspelen in Brazilië een zeer grote inspiratiebron en het klassieke marine thema is erg belangrijk deze zomer. Deze zult u dan ook zeker terug gaan zien in de Plusman collectie.

Sportinvloeden zijn essentieel dit seizoen. Dat gaat op allerlei manieren terugkomen in de collecties. Dit kan d.m.v. sportstrepen zijn of het kan zijn dat kleding extra comfortabel wordt gemaakt door de toevoeging van extra stretch. In alle typen kledingstukken zal dit terug gaan komen.

Leger en utility invloeden zijn ook van grote invloed op het zomerse kledingbeeld. Dit vertaalt zich door naar praktische kledingstukken met grote zakken en stoere details.

Daarnaast is het natuurlijk altijd wel zo dat we bij Plusman altijd zeer kritisch kijken naar iedere trend en deze altijd vertalen naar wat U als Plusman klant zoekt in een kledingcollectie.

Kleurbeeld

Wat we veel gaan zien deze zomer, zijn uitgesproken frisse zomerse kleuren, met blauw in de hoofdrol en aangevuld met accenten in Zachtgroen, Geel en Oranje en hier en daar een subtiel accent in zachtroze. Deze heldere kleuren worden gecombineerd met de natuurtinten, kit, kiezel, beige, khaki en een zachte legergroen. Daarnaast is het klassieke trio rood, wit blauw essentieel voor deze zomer.

Overhemden

In de overhemden zijn de ruiten weer steeds belangrijker en licht het accent weer iets minder op de geprinte overhemden. Ze zijn er uiteraard nog wel, maar iets meer op de achtergrond. In de ruiten zit wel veel variatie in de gebruikte garens. Slubgarens (garens van onregelmatige dikte), linnen en linnen look, katoen combinaties. Ook tweekleurige getwiste garens (draden in 2 verschillende kleuren die in elkaar gedraaid worden) worden gebruikt in de ruiten, om zo de vertrouwde ruit wel weer helemaal actueel te maken.

Ruiten overhemd in grote maten

T-shirts

In de T-shirts zie je de marine invloeden terugkomen met veel grote nautische prints. Geprint, geborduurd of met opgestikte letters of cijfers zijn niet meer weg te denken. Ook zijn er veel T-shirts met strepen op allerlei manieren. Zelfs de verticale streep is erg actueel.

Grote maten polo  

Polo’s

Ookin de Polo’s zijn de strepen erg belangrijk. Strepen van heel smal en verfijnd tot juist heel brede strepen. Maar, net als bij de overhemden is hier het gebruik van bijzondere garens ook weer erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan strepen in een combinatie van getwiste garens en gewone effen garens. Maar ook de polo met prints, borduursels en veel details blijven onmisbaar in de collectie. Nieuw is hier wel dat de prints op de rug weer meer terug gaan komen. 

Jassen

Ik heb het al gehad over de technische invloeden in de jassen die terug gaan komen, zoals ademend en waterafstotend. De Softshell jassen zijn hier een goed voorbeeld van. Ook het aloude bomber jack dat deze winter al heel belangrijk was, blijft deze zomer onverminderd zeer actueel. Uiteraard in lichtere stoffen en kleuren. Het marine thema is ook erg belangrijk in de jassen, voor zowel het kleurbeeld als voor de badges, applicaties en borduursels die op de jassen gebruikt worden.

Broeken

In de casual broeken zie ik dat de cargo broek weer zijn retour aan het maken is. Dit komt voort uit de legertrend die ik al eerder noemde. De chino en de 5-pocket broeken blijven uiteraard altijd actueel. Waar corduroy afgelopen winter weer belangrijker is geworden, worden nu de zomerse structuurweefsels zoals côtelé en bedford cord erg belangrijk.

Deze structuren geven wel een mooi effect aan de stof, zonder deze te dik of te stijf te maken voor de zomer.

Bermuda’s en shorts

De korte broeken zijn natuurlijk onmisbaar als de temperaturen gaan stijgen! Het aanbod aan korte broeken is enorm gevarieerd.  Van korte chino’s en korte jogpants tot korte spijkerbroeken.  Alle kleuren in het zomerse kleurbeeld komen voor in de shorts, maar ook tropische prints en strepen zijn van de partij.  Hiermee kunt u de marine look helemaal af maken. Maar uiteraard zijn de klassieke bermuda en de cargo shorts natuurlijk ook niet meer weg te denken uit het modebeeld. Ook de côtelé en bedford cord die ik bij de broeken al noemde, worden gebruikt in de korte broeken.

Jeans

De belangrijkste vorm voor de spijkerbroeken is toch wel de rechte pijp. De jeans worden weer wat heftiger gewassen of zelfs destroyed, maar ook denim met een toevoeging van linnen komt voor. Daarnaast is de toevoeging van stretch aan denim steeds belangrijker aan het worden.

Dus nu de eerste zonnestralen doorkomen, is er meer dan genoeg te zien bij Plusman om deze zomer weer goed voor de dag te komen. 

Veel shopplezier

Linda Truijens