Grote Maten Mode Trends Lente 2016

Wat gaat er mee in de koffer en wat blijft er in de kast hangen?

Wat zijn deze lente de herenmode trends? Deze zijn eigenlijk nauwelijks te vatten in een paar woorden. Dit voorjaar is namelijk een waar feest wat betreft de grote maten mode. Het is overduidelijk dat de crisisjaren achter ons liggen. Het enthousiasme en optimisme is helemaal terug, en hoe!

De outfits zijn uitbundig en rijk, maar niet meer schreeuwerig. De rijkdom in kleding uit zich op meer verschillende manieren dan ooit tevoren. Deze zit in de kleur, in de detaillering en vooral ook in de stoffen. Het is niet meer zoals in voorgaande seizoenen, dat grote maten herenkleding alleen maar rijk versierd werd met prints, applicaties en badges. De kleding lijkt soms wat rustiger, maar schijn bedriegt. 

De kleuren in grote maten herenmode

De belangrijkste kleurgroepen zijn de zachte kleuren zoals lichtblauw, mintgroen, roze, kersenrood en zacht oranje. Om te voorkomen dat deze kleuren voor een wat flets beeld zorgen, worden deze gecombineerd met fellere kleuren zoals kobaltblauw, turkoois, rood, geel en uiteraard veel wit. Daarnaast is marineblauw onmisbaar in dit kleurenpalet, waarin het nautische gevoel een grote rol speelt. Ook worden dit seizoen de neutrale tinten heel belangrijk in de grote maten mode. Deze zijn onder te verdelen in 2 stromingen. Enerzijds kleuren zoals beige, kaki, zand en meer spicy kleuren zoals kerrie en terracotta. Anderzijds zijn daar de groenen, zoals olijfgroen en legergroen. Een opvallend verschijnsel is wel de toepassing van de kleuren. Veel gekleurde bermuda’s en broeken en in de ruiten komen de neutrale tinten veel voor, waardoor een heel vernieuwend effect ontstaat.

De stoffen in grote maten mode

Een belangrijke trend voor dit voorjaar is de structuur die in de stoffen gebruikt wordt. Dat kan door het gebruik van garens in onregelmatige dikte, zoals wordt toegepast in linnen en linnenlook, maar ook ingeweven effecten in de stof kunnen voor dit effect zorgen. Deze trend komt terug voor zowel T-shirts, polo’s, overhemden en broeken. De piqué polo is hier natuurlijk een perfect voorbeeld van en deze is dan ook onmisbaar deze zomer in de grote maten mode.

Denim blijft dit seizoen onverminderd een item en vooral het “dubbel denim” effect. Hierbij worden denim shirts gecombineerd met een denim broek of bermuda. Indigo T-shirts en polo’s zijn een belangrijk onderdeel van de denim trend, maar ook denim broeken en bermuda’s in “sweat” kwaliteiten worden steeds belangrijker en bieden een ongekend draagcomfort.

Piqué polo in grote maten

Tops & Grote Maten T-Shirts

Bij de grote maten T-shirts en Polo’s zien we 2 belangrijke “must-haves”: Ten eerste is de streep heel belangrijk dit seizoen. In die streep zie je ook de structuur terug. De streep bestaat dus niet alleen uit verschillende kleuren, maar ook uit verschillende structuren, waardoor de streep dus ook te voelen is. Of een streep- combinatie van verschillende soorten garens. Verder is de borstzak een veel gezien detail op zowel T-shirts als polo’s. De tweede belangrijke trend bij de grote maten t-shirts zijn de prints, veelal met nautische, sportieve invloeden, zoals vlaggen, boten en andere aan (water)sport gerelateerde onderwerpen. In dit nautische thema zijn kleuren zoals kobaltblauw, turkoois, rood, wit en marine heel belangrijk. Naast het marine gevoel is ook het tropisch oerwoud een belangrijke inspiratiebron, met grote bladerprints en een uitbundig kleurengamma. De fotoprints blijven ook, maar deze krijgen een zachter en wat meer handgetekend gevoel. Daarnaast komt ook het opa T-shirt weer enorm terug. Hiermee bedoel ik een plus size T-shirt met een knoopsluiting op de borst.

Grote maten overhemden

Voor de grote maten overhemden geldt ”De ruit is absoluut terug!” Op allerlei manieren en in allerlei variaties is de ruit weer helemaal actueel. Wat te denken van ruiten met ingeweven structuren of ruiten in onregelmatige garens? Ook ruiten in een kleurcombinatie van pastels met warme terracotta tinten, geven een volledig nieuwe impuls aan de overbekende ruit.

De geprinte overhemden zijn definitief een blijvertje in onze grote maten overhemden collectie. Van kleine geometrische en etnische motiefjes tot een print met patchwork effect. En wederom ook een linnenlook met onregelmatige garens. De denim hemden zijn er in allerlei wassingen en prints. Ik zie veel enkele borstzakjes en korte mouwen, maar een echt safari hemd met veel details en oprolmouwen is natuurlijk ook heel belangrijk dit seizoen in de grote maten mode. De kragen zijn redelijk klein en ook het boordje zonder kraag wordt getipt.

Grote maten overhemd

Grote maten berumda  

Grote maten broeken en extra lange broeken heren

Grote maten broeken en bermuda’s doen volledig mee aan de grote mate mode trends die ik hierboven al beschreven heb. De onregelmatige garens komen ook hier weer terug en de rip stop gaat ook zijn comeback weer maken. De geruite grote maten bermuda kan dit seizoen in de kast blijven hangen en de uni gekleurde bermuda wordt een absolute hit. Rood, marineblauw, kobaltblauw, turkoois of zacht oranje, het kan niet kleurrijk genoeg dit seizoen. In denim is vooral de combinatie van lichte en donkere wassingen belangrijk. Niet zozeer binnen 1 kledingstuk, maar het combineren van een denim broek of chino met een denim shirt of een grote maten t-shirt in verschillende wassingen. Al deze trendy en stijlvolle grote maten broeken en extra lange broeken voor heren zijn uiteraard weer te vinden op plusman.nl - dé grote maten herenkleding specialist.

Meer dan genoeg mogelijkheden dus om er eens lekker voor te gaan zitten en een keuze te maken uit alle nieuwe grote maten mode outfits die plusman te bieden heeft.

Maak er een schitterend seizoen van!

Linda Truijens

www.lindastijl.nl