Grote Maten Mode Trends Herfst 2016

Wat zijn de trends voor de herfst 2016?

Terwijl ik dit schrijf, zit ik heerlijk in het zonnetje achter mijn laptop te genieten van een zomer die feitelijk nog moet beginnen.

Toch, hoewel ik iedereen een prachtige lange warme nazomer gun, kan je er niet omheen dat de herfst eraan zit te komen.

En wat is nu een betere manier om in de stemming te komen voor een nieuw seizoen dan de nieuwe najaarscollectie die nu binnenkomt op de website van Plusman!

Graag zet ik voor u de belangrijkste trends in kleur en materiaal op een rij.

De trends voor dit najaar zijn overduidelijk een ware ode aan de herfst zelf!
De natuur blijft een van de grootste inspiratiebronnen en dat past perfect bij dit mooie seizoen. Denk bijvoorbeeld aan een weekendje weg in de natuur van Schotland of Canada. En in dat beeld passen natuurlijk de klassieke schotse ruiten en tweedkwaliteiten, naast de houthakkersruit en Amerikaanse werkkleding.

De kleuren

Het kleurenpalet van de natuur met haar warme, rijke herfst tinten is exact waar het dit najaar om draait. Diverse groentinten, heidepaars, okergeel, warm rood, diep oranje en warme bruinen en neutrale tinten contrasteren prachtig met de koelere kleuren als navy, diverse blauwen, grijzen en zwart.

De stoffen in grote maten mode

Het afgelopen voorjaar noemde ik als trend de structuur die in de stoffen gebruikt wordt. Deze trend zet zich onverminderd voort in de herfst. Stoffen als twill, canvas, tweed, flanel, herringbone en corduroy passen hier perfect bij. Nylon wordt gebruikt in zowel matte als glanzende afwerkingen. Naast structuur komen nu ook allerlei andere effecten in de stoffen voor, zoals meerkleurige effecten in de stoffen en de gebruikte garens. Hierbij kunt u denken aan een peper en zout effect en diverse melanges. 

Corduroy

Corduroy komt helemaal terug deze herfst en past ook helemaal in de trend van structuur in de gebruikte stoffen. Corduroy wordt voornamelijk gebruikt voor de broeken, maar ook voor overhemden gaat corduroy heel belangrijk worden.

Denim

Denim is vooral in de herfst een heel belangrijk onderdeel van de Plusman collectie. Het “dubbel denim” effect, waarin denim overhemden gedragen worden op een denim broek zijn ook dit najaar weer een absolute must. Voor dit seizoen hebben we een aantal mooie donkere wassingen voor u geselecteerd. Daarnaast gaan de grijze en zwarte denims ook steeds belangrijker worden. Indigo Sweatshirts en truien in indigo garens zijn een belangrijke nieuwe binnenkomer in deze denim trend en vormen zo een natuurlijk vervolg op de indigo T-shirts van deze zomer. 

Gewassen grote maten jeansbroek

Soft shell

Een andere kwaliteit die goed past in dit seizoen is Soft shell. Soft shell jassen in grote maten zijn ademend, waterafstotend en licht van gewicht, waardoor het zeer comfortabel draagt. Een van de grote voordelen van Soft shell is dat het ademt, waardoor lichaamswarmte afgevoerd wordt bij inspanning. Het waterafstotende effect van soft shell wordt bereikt doordat deze bestaat uit diverse dicht op elkaar geweven lagen. Water kan bijna niet door de diverse lagen heenkomen. Kortom een Soft shell jas is dus perfect om de elementen mee te trotseren op een goeie herfstdag.

Wij van Plusman zijn dan ook trots dat wij u een mooie selectie grote maten Soft shell jassen kunnen aanbieden. 

Grote maten Tops

In de Sweatshirts, Polo’s en de T-shirts zijn een aantal belangrijke stromingen te noemen. Print en teksten op tops zijn altijd actueel, maar daarnaast worden de stoffen van zichzelf al heel belangrijk en bijzonder. Denim sweat- en jersey kwaliteiten, jerseys met ingebreide effecten en pluisjes van een contrasterende kleur die in de stof verwerkt worden zijn steeds meer te zien in het nieuwe modebeeld. Hierdoor worden tops vaak iets rustiger qua prints en ligt het accent meer op een goedgeplaatst detail als een zak of een knoopsluiting.

Een andere manier om de stoffen een bijzonder effect te geven, is d.m.v. de wassing of het verfproces van het kledingstuk. Plusman biedt Polo’s en T-shirts in een garment-dye aan. Dit houdt in dat niet de stof waar het kledingstuk van gemaakt wordt geverfd is, maar dat het kledingstuk eerst gemaakt wordt van een ongeverfde stof en dat deze daarna pas in de gewenste kleur geverfd wordt. Dit geeft een rijker kleureffect en een mooie afgewassen look. Ook T-shirts in een enzyme of oilwash zullen zeer actueel worden dit najaar. Dit zijn beide wassingen die een mooi effect geven aan de kledingstukken.

Grote maten overhemd gewassen en garment dyed

Grote maten denim overhemd  

Grote maten overhemden

Voor de overhemden zie ik een enorme heropleving van klassieke vormen en modellen, zoals het cowboy shirt en het houthakkersshirt in wat zwaardere flanel en twill kwaliteiten. Ruiten in warme herfsttinten gecombineerd met neutrale kleuren geven de aloude ruit toch weer een heel nieuw effect. Ik zie veel overhemden in tweekleurige twill kwaliteiten verschijnen en ook het overhemd in een fijne corduroy wordt weer belangrijk. De geprinte overhemden met kleine geometrische prints of bloemmotieven blijven belangrijk als contrast op al de zwaardere en stoerdere overhemden. Denim overhemden in diverse gewichten, wassingen en al dan niet geprint spelen een grote rol voor de komende herfst.

Grote maten broeken

Voor de broeken heb ik corduroy al genoemd als belangrijke kwaliteit. Deze zie ik zowel in de warme neutrale tinten als beige, cognac en bruin als in de koele navy en grijstinten. Onregelmatige twills en soepele canvas kwaliteiten met authentieke werkkleding details zijn ook zeer belangrijk voor dit seizoen, waarin structuur zo ontzettend belangrijk is en blijft.

Enfin, laat die wind en regen maar komen.

Bij Plusman zijn we er helemaal klaar voor!

Linda Truijens

www.lindastijl.nl