Denim

Denim is een weefsel in keperbinding met als eigenschap dat het bijzonder sterk is. Het wordt meestal gemaakt van katoen en wordt ook wel spijkerstof genoemd. Denim is een verbastering van de oorspronkelijke naam serge de Nîmes. Nîmes is een plaats in Zuid-Frankrijk, waar deze stof voor het eerst werd vervaardigd voor de veehouders van de Camargue. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is denim dus niet een Amerikaanse uitvinding.

Toepassing van denim

We kennen denim natuurlijk allemaal van de spijkerbroek of jeans, een broek die zeer sterk is en daardoor zeer geschikt om onder alle omstandigheden te dragen. Maar er worden ook overhemden, korte broeken, jassen gemaakt van denim. Ook in accessoires wordt het gebruikt. Denk daarbij aan sneakers, tassen, portemonnees en meer. Het wordt dus zeer veelzijdig toegepast in de kledingindustrie en daarbuiten.

Denims hebben verschillende kleuren

Veel denims zijn natuurlijk blauw, in allerlei schakeringen. De originele stof is echter altijd dezelfde (donkere) kleur en deze wordt lichter door het wassen van de stof met bepaalde chemicaliën. Denim is echter niet altijd blauw. Er zijn ook denimbroeken in zwart of antraciet. Momenteel is het ook modieus om denimbroeken te maken in kleuren als rood.


Grote maten jeansbroeken

Een jeansbroek is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van de gaderobe van elke man, en daarom heeft plusman dan ook een zeer uitgebreid assortiment grote maten jeansbroeken, uiteraard gemaakt van denim! Bij diverse broeken gaan we zelfs tot maat 82. En natuurlijk voeren we ook korte broeken, overhemden en zelfs jassen van denim.