Last-minute Trendupdate

Het is eind mei en na een lang en koud voorjaar, komt voor velen van u de vakantieperiode steeds dichterbij. Voor mij dus precies het goede moment om u een update te geven over de hoogzomer trends in mannenmode en wat u van de Plusman collectie op dit gebied kunt verwachten.

Kortom, wat gaat er mee in de koffer op vakantie en wat blijft er in de kast hangen?

Vorige keer heb ik het al uitgebreid gehad over de belangrijkste tendensen voor T-shirts en polo's dus zal ik me nu vooral richten op de korte broeken en de zwembroeken. Deze zijn tenslotte een essentieel onderdeel van een vakantiegarderobe.

De trends, zoals de Eighties en Nineties met invloeden uit de sportkleding en het outdoor en natuurgevoel, blijven ook voor de hoogzomer de belangrijkste invloeden. Deze krijgen echter wel een extra zomerse impuls en putten inspiratie uit allerlei tropische reisbestemmingen. Ook de Eighties en Nineties krijgen voor de hoogzomer collecties een extra zomers tintje met een retro Surf uitstraling.

De belangrijkste invloeden op de gebruikte kleuren zijn enerzijds de pasteltinten gecombineerd met de felle kleuren en allerlei kleurrijke combinaties van de beide kleurgroepen, samen met zwart en wit. Kortom kleuren vanuit het Retro sport gevoel. De andere kleurgroep komt heel duidelijk vanuit het Outdoor en nature gevoel met ‘Spicey’ kleuren als kerrie, paprika poeder en warme zandkleuren, gecombineerd met khaki’s en hemelsblauw.

  Koop de Cargo bermuda met riem van Koyote

Prints zijn natuurlijk onmisbaar in de zomer en die zijn er dan ook in overvloed. Strepen, zowel verticaal als horizontaal en contrasterende kleurvlakken zijn erg actueel. Ook de klassieke ruit is weer helemaal terug. Daartegenover staan dan weer de ethnische prints. Dat kunnen motieven zijn vanuit de hele wereld, van Afrikaans en Hawaiiaans tot Boliviaans, zolang het van ver komt, is het goed. Wilt u het nog exotischer? Dat kan, want een van de grote trends op het gebied van prints zijn de ‘Fun all-overs’ Shorts en hemden die bezaaid zijn met allerlei motieven. Dit kunnen haaien, kreeften, bootjes, kamelen, papegaaien, tropische planten en bladeren zijn.

Nu heb ik al veel verteld over trends, kleuren en prints voor de korte broeken en zwembroeken, maar over de kledingstukken zelf valt ook genoeg te vertellen. Zo zijn de cargo shorts weer helemaal terug in het modebeeld en zie ik deze in allerlei variaties terug in de kleding collecties. Ze zijn er in allerlei verschillende stoffen zoals lightweight denim, zachte sweat stof en diverse technische kwaliteiten. Waar de afgelopen jaren de shorts vooral steeds korter werden, zie ik de broekspijpen nu weer omlaag zakken, waarbij de drie kwartlengte ( hoog water ) ook weer terug is.

Bij de bermuda’s zie ik de lengtes meer variëren van halverwege het bovenbeen tot net op of boven de knie. In tegenstelling tot de cargo, blijven deze qua model een stuk rustiger en klassieker. De variatie zit hier meer in de kleuren en in de prints.

De denim shorts maken een enorme comeback. Het beeld van de ouderwetse korte jeansbroek gemaakt van een versleten spijkerbroek die je afknipt en omrolt is volledig terug. Deze zie ik in diverse wassingen en in lichtgewicht denim kwaliteiten. Ook de worker denim met de zak en lus voor de hamer is weer terug in het mode beeld als korte broek en als ¾ lengte broek. Een detail dat ik zowel bij de bermuda’s, de cargo’s en de korte jeansbroeken veel zie, zijn de opgerolde broekspijpen.

Zwembroeken zijn er in diverse vormen en modellen. Van de ouderwetse strakke slip, de strakke shorts en de wijdere zwemshorts. Het meest trendy zijn momenteel de kortere zwemshorts tot maximaal halverwege het bovenbeen of korter. De meest voorkomende modellen zijn echter nog steeds de langere zwemshorts tot net boven de knie. Net als bij de bermuda’s zijn voor de zwembroeken de ruitjes weer zeer actueel.

U ziet het, u kunt deze zomer alle kanten op. Van klassiek tot zo wild als u maar wil! Al deze shorts kunt u natuurlijk heel leuk combineren met een all-over printed t-shirt. Deze zijn, net als de all-over printed shorts, momenteel helemaal `in`. Rest mij verder nog om u een heerlijke zomer te wensen. Of u deze nu dichtbij of ver weg gaat doorbrengen, met Plusman zit u er goed gekleed bij.

Linda Truijens